Bir arama yapın...

Haberler
Yağlı Cilt Nedir? Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri
23 Kasım 2022 Çarşamba

Yağlı Cilt Nedir? Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Günlük hayatta cildimiz de en az bizim kadar yıpranıyor. Hava kirliliği, güneş ışınları, sigara dumanı ve daha birçok etken siyah noktalara ve sivilcelere neden olabiliyor. Özellikle yağlı cilt tipine sahipseniz işiniz çok daha zor oluyor. Zira sivilceler ve siyah noktalar cildimizdeki yağdan beslenerek oluşuyor. Peki yağlı cilt nedir? Yağlı ciltler için ne yapmalı? Yağlı cilt nasıl temizlenir? Bu gibi soruların cevabını merak ediyorsanız cildinizin dostu Dew By SBG hepsini sizler için yanıtladı.

Yağlı Cilt Nedir? Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

İÇİNDEKİLER

Yağlı Cilt Nedir?

Herkesin cildinin kendine özgü bir yapısı olmakla birlikte cilt tiplerini normal, kuru, karma ve yağlı şeklinde sınıflandırmak mümkün. Yağlı ciltlerin en belirgin özelliği ciltte sebum üretiminin fazla oluşu. Yani diğer cilt tiplerine göre daha fazla yağ salgılıyor oluşu. Cildin salgıladığı fazla yağ, yalnızca rahatsızlık verecek şekilde parlamakla kalmıyor, bununla birlikte cilt yüzeyini incelterek daha savunmasız ve kolay enfekte olur bir hale getiriyor.

Cildimiz Neden Yağlanır?

Ne kadar bakım yaparsak yapalım cildimiz dış faktörlerin tehdidi altındadır. Genetik özelliklerimizden dolayı cildimiz yağlanmaya yatkın olsalar bile dış etkenler bu süreci hızlandırabilir. Az su içmek ve sağlıksız şekilde beslenmek bu yağlanmanın nedenleri arasındadır. Kötü beslenme alışkanlığına karşı vücudumuz tepkiler verir. Kiminde alerji şeklinde ortaya çıkarken kiminde sivilce ve siyah nokta oluşumu ile kendisini gösterir. Yeme içme alışkanlıklarımıza dikkat ederek cildimizin yağlanmasını kontrol altına alabiliriz. Bununla birlikte kullandığımız yanlış cilt bakım kremleri veya yoğun makyaj da cildimizin yağlanma oranını arttıran etmenlerdir. Kendi cildimizin tipini ve ihtiyaçlarını bilerek bakım yapmalıyız. Aksi taktirde faydadan çok zarar görürüz.

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Yağlı bir cildimiz varsa nasıl bir cilt bakım rutini geliştirmeliyiz?

  • Kendi cilt tipimize uygun olan ürünleri özenle seçip son kullanma tarihlerine dikkat ederek uygulamalıyız.
  • Cilt bakımını aksatmamalı, istikrarlı şekilde devam etmeliyiz. Bu hayatımızın bir parçası haline gelmeli.
  • Haftada iki defayı geçmeyecek şekilde peeling uygulamalıyız.
  • Maske uygulamalarını düzenli şekilde yapmalıyız.
  • Her gün cildimizi derinlemesine temizlemeyi ihmal etmemeliyiz.

Yağlı Ciltler İçin Maske

Cildimize maske uygulamak esasında cildimizi ödüllendirmek anlamına gelir. Elbette seçeceğimiz maskenin bize fayda sağlayabilmesi için cildimize uygun bir içeriğinin olması gerekir. Yağlı cilt tipine sahipseniz ve kendinize uygun bir maske arıyorsanız bunu evde kolayca hazırlayabileceğinizi bilmelisiniz. Yağlı cilt bakımı evde yapılır mı? Cevap evet. Örneğin yoğurt maskesi. Cildinizi matlaştırmak ve gözeneklerinizde biriken kirlerden, ölü deri hücrelerinden arındırmak için harika bir çözümdür. 2 çay kaşığı kadar yoğurt, bir çay kaşığı kadar bal karıştırılarak elde edeceğiniz maskeyi, göz çevresine gelmediğinden emin olarak cildinize uygulayın. 15 dakika kadar beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Yağlı Cilt Nasıl Temizlenir?

Cildinizin yağ dengesini koruyabilmek ve gün boyunca maruz kaldığı dış etkenlerden (güneş ışınları, sigara dumanı, toz ve kir gibi) arındırabilmek için cilt temizliği büyük önem taşır. İlk olarak makyaj yapsanız da yapmasanız da cildinizi her gün derinlemesine temizlemeyi vazgeçilmez bir alışkanlık haline getirmelisiniz. Ardından yağlı ciltlere uygun bir tonik kullanarak bakımınızı yapabilirsiniz. Cildinizi temizlerken toniklerden ve jellerden faydalanabilirsiniz. Ancak bu günlük rutini haftalık peeling uygulamasıyla da taçlandırmanız gerekir.

Dew By SBG’den Yağlı Ciltlere Çözüm

Eğer yağlı bir cildiniz varsa bakımın en önemli noktası cildin derinlemesine temizliğinin sağlanmasıdır. Dew By SBG’nin Sensitive Touch Hassas Yüz Yıkama Jeli ile siz de cildinizi gün boyu maruz kaldığı kirden, yağdan, dumandan ve tozdan arındırabilirsiniz.

Yorumunuzu bırakın