Işıltılı bir cilt, herkesin hayallerini süsler. Cilt kalitesi; estetik kaygıların ötesinde insanın hislerine ve hayatına etki eden, iç dünyasıyla barışık yaşamasına katkı sağlayan önemli bir etkendir.
Kaliteli Cildin Temel Özellikleri
Kaliteli bir cilt; nem dengesi yerinde, pürüzsüz, sıkı ve leke oluşumuna karşı dirençli bir cilt yapısı, yani bebek gibi bir cilt olarak tanımlanabilir. Cilde yıpranma ve erken yaşlanma belirtilerine karşı ne kadar güçlü bir destek verilirse, cildin kalitesinin korunmasına o kadar katkı sağlanmış olunur.
Cildin Kalitesini Arttırmak İçin Neler Yapılabilir?
Güneş Kremi:Kaliteli bir cilt yapısı için cildin UV ışınlarına karşı korunması gerekir. Hava güneşli olmasa daki 4 mevsim güneş kremi kullanılmalıdır.
Nem Dengesi:Tüm cilt tipleri için cilt temizliğinden hemen sonra nem desteği verilmelidir.
Yüz Temizliğinde Ilık Su:Aşırı sıcak su, ciltte kuruluğun artmasına neden olur ve cilt kalitesini olumsuz yönde etkiler. Dolayısıyla yüz ve vücut temizliğinde sıcak su değil, ılık suyu tercih edilmelidir.
Ürün İçerikleri:Hyaluronik asit ve kolajen, cilt kalitesine destek veren en önemli yapı taşlarıdır. Bunların vücutta üretimi azalmaya başladığında beslenme ve kozmetik desteği ile cildin desteklenmesi gerekir. Özellikle cilt bakım rutinlerinde, bu içerikleri barındıran bakım ürünleri kullanılmalıdır.
Uyku Düzeni:Uykunun bedene olan faydalarından biri de cilt yapısına sağladığı katkıdır. Kırışıklık, göz altı şişkinliği ve koyu halka gibi görünümler, uyku düzeni ile doğrudan ilişkilidir. Böyle sorunları en aza indirmek için uyku düzenine önem verilmelidir.
Beslenme ve Su Tüketimi:Sağlıklı ve dengeli beslenmek ve yeterli miktarda su tüketmek, canlı bir cilt görünümü ve cilt kalitesi için oldukça önemli takviyelerdir.