Bir arama yapın...

Haberler
Cilt Dokusunu Yenileyen Gıdalar
27 Aralık 2022 Salı

Cilt Dokusunu Yenileyen Gıdalar

Cilt, mevsim geçişlerinden, çevresel etkilerden ve doğal yaşlanma sürecinden etkilenir ve cilde bariyer olması için krem, tonik, peeling, maske, serum gibi ürünler kullanılır. Ancak tüketilen besinlerin cilt üzerinde etkisi vardır. Kimi besinler cildi olumsuz etkilerken, kimi besinlerle sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak mümkün.

Cilt Dokusunu Yenileyen Gıdalar

Cilt Dokusunu Yenileyen Besinler

Beslenme yetersizliği vücutta A, B, C, E vitaminlerinde eksikliğe neden olur. Yeterince su tüketmemek ve cildin sebum dengesini bozacak şekilde alkol, sigara gibi alışkanlıklar ise cildin yıpranmasına ve solmasına yol açabilir.

Cildin sağlıklı, canlı ve genç kalabilmesi için bu vitaminlerin yanı sıra selenyum, bakır, çinko, folik asit, Omega 3 ve grubu yağ asitleri gibi cildin yapılanmasında önemli yeri olan mineral ve yağları barındıran bir beslenme düzenine ihtiyaç vardır.

Cilde gereksinimi olan nemi tutma yeteneğini B3 vitamini verirken B9 vitamini de hücre yenileyici etki yapar. B3 balık ve kırmızı ette, B9 ise narenciye, yeşil yapraklı sebze, kuru baklagiller, karaciğer, yumurta, badem ve fıstıkta bulunur.

Her gün Omega 3 açısından zengin olan keten tohumu ve süt ve süt ürünlerinden bir ya da birkaçı, haftada 2 kez balık, likopen açısından her gün domates, koenzim Q10 açısından haftada 2 defa baklagil ile günde 2-2,5 litre su ve her gün 1-2 fincan yeşil çay tüketilmelidir.

Hafta içinde havuç, enginar, maydanoz, ıspanak, brokoli, domates, çilek, üzüm, kavun, elma, portakal, greyfurt, nar tüketmek gerekir.

Ayrıca haftada 2 gün, toplamda 1 avuç kadar ay çekirdeği, badem ve ceviz tüketilmelidir.

Cilt Kırışıklıkları İçin Zengin Antioksidan

Cilt kırışıkları için çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini, somon, nar, havuç ve portakal tüketilmelidir. Bu besinler, içerdikleri zengin antioksidanlar ile serbest radikallerle savaşır, vücudu kanserden korurken, cildin yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları engeller.

Elma ve kırmızı soğanda cildi güzelleştiren kuversetin bulunur. Ayrıca üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol gibi bütün “berry” grubu meyveler antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.

Yorumunuzu bırakın