Bir arama yapın...

Haberler
Cilt Derisi Nasıl Soyulur? Ölü Hücreler Nasıl Temizlenir?
5 Ekim 2023 Perşembe

Cilt Derisi Nasıl Soyulur? Ölü Hücreler Nasıl Temizlenir?

Her insanın yüzünde gün boyunca yağ, kir ve ölü deri hücreleri birikir. Bu ölü cilt hücrelerinden kurtulmamızın en etkili yolu peelingdir. Ancak yanlış peeling uygulamaları, cildin tahriş olmasına neden olabilir. O yüzden her insanın kendi cilt tipinin özelliklerine göre bir peeling uygulamasına ihtiyacı vardır.

Cilt Derisi Nasıl Soyulur? Ölü Hücreler Nasıl Temizlenir?

Cilt derisi nasıl soyulur? Gözenekler nasıl açılır? Ölü deri hücreleri nasıl temizlenir? Hepsini ve daha fazlasını, cildinizin dostu Dew By SBG sizler için anlattı.

Ölü Hücreler Temizlenmeli

Normal koşullar altında işlevini kaybeden ölü cilt hücreleri dökülür, alttan yeni, sağlıklı ve parlak hücreler ortaya çıkar. Fakat çoğu zaman cildimiz, ölü hücreleri kendi kendisine atmakta zorlanır. Bu da ölü hücrelerin cilt yüzeyinde birikmesine, gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Cildimiz kendi kendisini yenilemediği zamanlarda ölü hücreler temizlenmelidir. Aksi takdirde cildiniz matlaşır. Gözeneklerin tıkanmasıyla birlikte leke oluşumları meydana gelir. Peki, ölü cilt hücrelerini yok etmek için ne yapmak gerekir?

Cildi Ölü Hücrelerden Arındırmak İçin Cilt Bakım Uygulamaları

Cilt hücrelerimizi canlandırmak ve yüzümüzü ölü hücrelerden arındırmak için haftada 2 veya 3 kez peeling yapılabilir. Kimi zaman normal peeling, kimi zaman da meyve asitlerinden oluşan peeling uygulamaları tercih edilebilir.

Toz Şeker Yöntemi

Gereken Malzemeler

  • 3 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 tatlı kaşığı vücut losyonu veya nemlendirici krem
  • 6 yemek kaşığı kadar toz şeker

Hazırlanışı

Saydığımız bütün malzemeleri cam bir kase içerisine karıştırın. Sonrasında dairesel hareketler kullanarak hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın. Ardından cildinizi durulayın. Etkisini arttırmak için vücudunuzun nemliliğini korumaya çalışın. Bol miktarda su tüketmeye özen gösterin.

Hassas Ciltler İçin Peeling

Hassas cilt yapısına sahip kişiler kimyasallara, kokulara veya iltihaplanmaya karşı tepki verme eğilimindedir. Hassas cilt tipine sahip insanlarda sık sık batma, gerginlik, kuruluk, kaşıntı veya yanma gibi şikayetler görülür. Ancak bu insanlar yine de peeling uygulaması yapabilirler. Fakat peelingde kullandıkları ürünlere dikkat etmeleri gerekir. Örnek vermek gerekirse mekanik peeling, hassas cilt tipine sahip kişiler için tehlikeli olabilir. Bunun yerine hafif bir kimyasal peeling uygulaması daha mantıklıdır. Ters reaksiyonlardan sakınmak için, az içerikli ürünler seçilmeli ve nazik hareketlerle uygulanmalıdır.

Normal Ciltler İçin Peeling

Normal cilt tipine sahip kişiler için peeling uygulaması daha kolaydır. İster kimyasal, isterse de mekanik peeling uygulamaları güvenle yapılabilir. Normal cilt yapısına sahip kişilerin cilt bariyerinden ödün vermedikleri ya da ürünlere karşı büyük bir reaksiyon göstermedikleri varsayılır. Daha dengeli bir cilt yapıları vardır.

Kuru Ciltler İçin Peeling

Kimi zaman hava koşulları, kimi zaman çevresel etkenler, kimi zaman genetik faktörler, kimi zaman da yaş, kuru cilt sonucunu doğurabilir. Kuru cilt tipi, bir ömür boyu sürebilir ya da belirli periyotlar dahilinde ortaya çıkabilir. Kuru bir cilde sahip olduğumuzu gerginlikten, kaşıntıdan, soyulmadan, kızarıklıktan veya pürüzlü cilt dokunuzdan anlayabilirsiniz. Kuru cilde sahip insanlar, peeling uygulamasına karşı daha dikkatli yaklaşmalıdır. Cildin tahriş olmasından kaçınmak için yumuşak ürünler seçilmeli ve kimyasal peeling yöntemleri tercih edilmelidir.

Siz de sağlıklı, ışıltılı ve güzel bir cilde sahip olmak için Dew By SBG'yi takibe devam edebilirsiniz.

Yorumunuzu bırakın